Navigáció

Facebook

Legújabb cikkek

Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Üdvözlet

Legyen minden nap gyereknap! A Gyermeknap programajánló oldal legfõbb célja, hogy összegyûjtsük gyermekeink számára az aktuálisan elérhetõ legjobb programokat, kikapcsolódási lehetõségeket. Lehetõleg ingyen vagy elérhetõ áron, amelyek az , egész család számra hasznos és vidám idõtöltést jelentenek majd!

Ingyenes múzeumlátogatás!

Országos

Nemzeti ünnepnapokon, vagyis most október 23-án is, a múzeumok állandó kiállításai, állampolgárságra való tekintet nélkül, mindenki számára ingyenesen látogathatók.

Ingyenes gasztronómiai fesztivál!

Budapest

Ingyenes gasztronómiai fesztiválra invitál minden érdeklődőt az AsiaCenter 2017. október 21-én, szombaton! Az egészségtudatos táplálkozás jegyében rendezi meg idei GasztroFesztiválját a XV. kerületi bevásárlóközpont; a résztvevők egészséges ételekből szemezgethetnek, részt vehetnek szűréseken, valamint családi- és sportprogramokon. A falatozások között Rubint Réka segít ledolgozni a plusz kilókat, de este Takács Nikolas koncertjén is letáncolhatunk néhány kalóriát. A rendezvé...

Továbbiak

Ingyenes nyílt nap az Országházban.

Budapest

Ingyenes nyílt nap az Országházban.

Szent Korona látogatása az Országházban. Az érdeklődők megtekinthetik a Díszlépcsőházat, a Kupolacsarnokot, valamint a Szent Koronát.

Időpont: 2017. október 23., 10.00-17.00
Helyszín: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér – Parlament

Kölyöknap a Nemzeti Színházban!

Budapest

Kölyöknap a Nemzeti Színházban!

Budapest, Nemzeti Színház - október 22., 10.00 - 13.00
Folytatódik a Nemzeti Színház gyermekes családok számára kitalált programsorozata. 10 órától a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusai várnak benneteket, 11 órától a Nagyszínpadon a Kuttyomfitty Társulat Cirkusz folklórikusz című előadását nézhetitek meg, míg 12 órától a Csurgó zenekar "De jó a dió" koncertjére mulathattok! A Kölyöknap minden programja ingyenes.

Családi nap a Hadtörténeti Múzeumban!

Budapest

Családi nap a Hadtörténeti Múzeumban!

Szigligeti Süllőfesztivál 2017

Országos

Szigligeti Süllőfesztivál 2017

Október végén a Balaton őszi hangulatát, szépségét mindenki megcsodálhatja a Szigligeti Süllőfesztiválon. A hagyományőrző rendezvény helyszíne természetesen a Balaton part, ahol (nem csak) halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár és a színes programok között a gyermekek sem fognak unatkozni.

Ingyenes múzeumlátogatás!

Országos

Nemzeti ünnepnapokon, vagyis most október 23-án is, a múzeumok állandó kiállításai, állampolgárságra való tekintet nélkül, mindenki számára ingyenesen látogathatók.

Kürtőskalács Fesztivál

Budapest

Kürtőskalács Fesztivál
Budapest, Gesztenyés-kert - október 13-15.

A gasztrofesztivál középpontjában az erdélyi finomság, a kürtőskalács áll. A készítő házikókban a hagyományos és már ismert különleges ízesítések, a különböző méretű és más-más módon elkészített kürtőskalácsok mellett idén készülnek majd rendhagyó kürtőskalácsok is, míg a Csináld Magad! kürtőskalács készítő standon kikísérletezhetitek a kedvenc ízesítéseteket. A kicsiket Pom Pom meséi, a Kolompos Zenekar és színpadi bábelőadások várják, a nagyobbak játszhatnak a Székelyföldi Legendárium két óriás társasjátékával vagy kipróbálhatják az életnagyságú malomjátékot.

Az Állatok Világnapja alkalmából

Budapest

A HEROSZ Budapesti Állatotthon október 14-én tárt kapukkal vár minden érdeklődőt, hogy az Állatok Világnapja alkalmából idén is bárki megismerkedhessen az igaz(d)ira váró védencekkel, az állatotthon munkatársaival és a munkájukat segítő lelkes önkéntesekkel. Idén az eseményre ellátogat Dr. Varga Károly gyermekorvos Rex nevű kutyájával és Barabás Éva, aki egyben az esemény házigazdája is lesz.

Minden társállatnak szerető családban kellene élnie. Sajnos Magyarországon rengeteg kutya és cica él az utcán, a szerencsésebbek menhelyeken, állatotthonokban. A HEROSZ célja, hogy segítse a felelősségteljes állattartás elterjedését, és a hozzájuk került állatokat mielőbb gazdához jutassa.

Barabás Éva, a Nyílt Nap háziasszonya és a szervezők ezúttal is számtalan érdekes programmal várják a látogatókat. A kutyusokat lehet sétáltatni, a cicákat simogatni, és a kisállatok gondozására, nevelésére vonatkozó kérdésekre is választ kaphatunk. Gazdik és kutyáik együtt tesztelhetik ügyességüket, tanácsot kaphatnak kedvencük kozmetikájával kapcsolatban, a négylábúak szépségversenyre is benevezhetnek. Nem maradhat el a közös bográcsozás sem, lesz tombola, valamint garázsvásár; melynek bevételét az állatotthonban lakó kutyák, cicák, valamint egyéb állatok életkörülményeinek javítására fordítják a szervezők.
A legkisebbeket ingyenes lovaglás, arcfestés, valamint gyereksarok várja.
Vendégünk lesz Dr. Varga Károly gyermekorvos és REX nevű kutyája is, akitől részletes tájékoztatást kaphatunk arról a rengeteg előnyről, amelyek az állatokkal való együttélés során gazdagítják életünket. A Budapesti Önkéntes Katasztrófa Elhárító Csoport pedig mentőkutyás bemutatót tart az érdeklődőknek.

A rendezvény reggel 10 órától délután 15 óráig áll nyitva az érdeklődők előtt, Budapest XXII. kerületében, a Brassói és Nyél utca találkozásánál.
A HEROSZ Budapesti Állatotthon támogatására immár harmadik alkalommal a PURINA® is
kampányt indít, arra kéri az állatbarátokat, hogy 2017. október 9-12. között saját Facebook oldalukon osszák meg a HEROSZ Budapesti Állatotthon Nyílt Napi posztját (https://www.facebook.com/events/128936414519755/). Az állateledeleket gyártó cég minden megosztást egy adag állateledellel (0,3 kg) jutalmaz, melyet a Nyílt Napon ad át a HEROSZ Budapesti Állatotthonnak.
További információk a Nyílt Napról, az állatotthonról és lakóiról a https://www.facebook.com/heroszbudapestiallatotthon/?fref=tsweboldalon találhatóak.

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG NAPJA 2017

Budapest

KÖRNYEZETTUDATOSSÁG NAPJA 2017

HELYSZÍN: Fővárosi Hulladékhasznosító Mű

(1151 Budapest, Károlyi Sándor út 119.)

A rendezvény fővédnöke: Áder János köztársasági elnök

PROGRAMOK egész nap:

üzemlátogatás (előzetes regisztráció ide kattintva)
Köztisztasági Múzeum
KUKArc fotókiállítás
kreatív kézműves foglalkozások
ugrálóvár, arcfestés
közmű- és partnersátrak
közműcégek célgépbemutatói
gyermekanimációs foglalkozások
ügyességi játékok, totó
sok-sok izgalmas ajándék

PROGRAMOK:

11:00 Apacuka zenekar fellépése
12:00 Pingvin Pityu és barátai interaktív zenés műsor
13:00 Kerekasztal-beszélgetés a környezettudatosságról
13:30 Faültetés
13:45 Kukásautó elhúzás, erőbemutató
14:00 The Biebers koncert
16:00 Sarmen együttes

MEGKÖZELÍTHETŐSÉG:

125-ös busszal a Bosnyák térről
170-es busszal Újpest-Központ megállóból
09:30-tól félóránként ingyenes különbusz indul a Hősök teréről, a Műcsarnok elől.

Különbusz menetrend:

Minden óra 30 perckor a Hősök teréről (Műcsarnok előtti terület) a Fővárosi hulladékhasznosító Műhöz, reggel 9.30-tól 13.30-ig és 15.30 és 18.30-ig.

Minden egész órában a Fővárosi Hulladékhasznosító Műtől a Hősök terére. (10:00-tól 13:00-ig és 15:00-tól 18:00-ig)

Pihenőidő: 14-15 óráig (ez idő alatt a járat nem közlekedik).

Az utolsó buszjárat 18.00 órakor indul a rendezvény helyszínéről a Hősök terére.

Hogyan található meg a busz? A jármű szélvédőjén egy FKF logó található.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, az üzemlátogatás előzetes regisztrációhoz kötött.

Állatok Világnapja!

Budapest

25. Születésnapi Buli és Állatok Világnapja!

Generálási idő: 0.36 másodperc
255,288 egyedi látogató